Mutfakta Hayatı Kolaylaştırıcı Çözümler

 

Biz hanımların, her zaman sorumluluğumuzda olan bir mekan var, mutfak… İş hayatında olalım ya da olmayalım çok fark etmiyor. Hele bir de dengeli ve sağlıklı beslenmeleri için çırpındığımız çocuklarımız varsa, hiç kurtuluş yok 🙂

Yazın domates, salatalık doğramakla kısmen de olsa kolaylaşan salata yapımı, sonbaharda; marulların, havuçların, taze soğanların çıkması ile benim için vakit alan ve oyalayıcı bir hale dönüştü.

Marulları aldığımızda hepsini bir kerede salatada kullanmadığımız için artanı nasıl buzdolabında saklayacağız, bazen pazardan aldığımız marullar hafif ıslak oluyor, bu şekilde nasıl dolaba koyacağız? Gibi sorunlarınız oluyor değil mi?

Kağıt havlulara sarıp sonra temiz poşetlere de koysak, birkaç günde marulların hali içler acısı, maydanozlar bayılmış.

Bütün bu yazdığım zorlukları yaşadıktan sonra, 5-6 yıl önce aldığım sebze kurutucusu hayatımı kurtardı diyebilirim.

En çok marul, maydanoz vb. sebzelerde kullanıyorum, marulları aldığım gibi tek tek yapraklarını ayırıp, çok güzel bir şekilde bütün kıvrımlarını kontrol ederek yıkıyorum. Sebze kurutucusunda birkaç turda kurutuyorum. Bu harika bişey:)

Benim kullandığım tupperware marka ve çok memnunum, büyük marketlerde farklı markalardan gördüm, sanırım hepsi aynı işi görüyor, kesinlikle tavsiye ediyorum…

Marulları kuruttuktan sonra aynı tazeliğinde ve diriliğinde kalması için yine tupperware olan bir kaba koyup, kapağını sıkıca kapatıyorum, doğru buzdolabına. Bir hafta sonra bile tazeliklerinde en küçük bir değişim olmuyor, inanamazsınız. Mutfakta hayatı o kadar kolaylaştırıyor ki, salata yapmak sadece 1-2 dakikanızı alıyor.

Yazı tupperware reklamı gibi oldu, oysa amacım; gerçekten çok memnun kaldığım, yıllardır kullandığım ve paylaşmak istediğim bir kolaylıktı…

MİM

Sevgili Urfa tutkunuAslıhan kardeşim beni mimlemiş.  Aslıhan, sitesinden her zaman faydalandığım ve harika konulara değinen bir kardeşim. Erpiliç konusundaki araştırması benim gibi hazır tavuk yemekten çekinenler için tam bir kurtarıcı. Güzel şiirlerini de unutmamak gerek 🙂

Çok tatlı, anlayışlı, hassas, bilgili ve kültürlü süper bir nesil yetişiyor. Teşekkürler Aslıhan cım, yolun başında elimden tutup bana yardımcı olduğun için…

Konu; sitede en çok okunan 5 tarif:

1-      Kemalpaşa Tatlısı

Eh! Buna şaşırmamak gerek 🙂 Sanırım hayatım boyunca en çok yaptığım tatlı sorulsaydı, cevabım Kemalpaşa tatlısı olurdu. İlçemizin adı ile bütünleşen bu nefis tatlısı ne yazık ki, küçük, kuru ve lezzetsiz olan sahte üretimler nedeniyle hak ettiği popülerliği yakalayamıyor.

2-      Kış hazırlıkları- Karışık Domates Biber Salçası

 Sanırım sitemin takipçileri benim gibi doğal beslenmeye ve ev yapımı gıdalara çok önem veriyor. Sağlık adına sınırları zorlamak ve kolayına kaçmamak gerekir değil mi?

3-      Küp Domatees Konservesi

Yapımı çok pratik, kullanım alanı çok fazla olan ve neredeyse bizim evde salçanın tahtını sarsan bu tazesi gibi olan küp domates konservelerini soslar, domates çorbası, kahvaltılık, bütün yemeklerde özellikle sebze yemeklerinde taze domates yerine kullanabilirsiniz.

4-      Kudret Narı ile Şifalı bir Kek

Bahçede yetişen kudret narları ile yaptığım kek tarifi 4. Sırada. Daha önce böyle bir tarifle karşılaşmadığınıza eminim, açıkçası ben de ilk defa bu yıl denedim. Tarifin kaynağı annemin hayalgücüne dayanıyor, sonuç mükemmel…

5-      Elde Açma Kıymalı Kol Böreği

Börek tarifi mevzusunda son nokta budur arkadaşlar. Kaloriyi aldığınıza değecek ve pişman olmayacağınız kadar nefis bir tarif bu. Bu börek için, hamur açmayı öğrenmeye bile değer.

23 yorum

  • songul

    Arkadaslar ben mutfagımda tupper ware kullanıyorum ve aynı zamanda satış danışmanlıgını yapıyorum. Almak istediginiz ürünler olursa yardımcı olurum.(Ankarada)

  • Sevgili Senem,
    Genellikle yılbaşına yakın tupperware de çok cazip kampanyalar ve fiyat indirimleri olur. Tanıdığınız bir satıcıdan almanızı tavsiye ederim. hatta birkaç ürün alırsanız hediye ürün de seçme şansınız olur.
    Ben en çok, salata kurutucuyu, tekparmak kapları ve şeffaf bordo renkli salata setini severek kullanıyorum.
    Görüşmek üzere, sevgilerimle…

  • Senem

    Mine hanım tekrar merhaba
    yanıtınız için çok teşekkürler ,bazı sitelerde ürünlerini gördüm bu markanın, ben de alacağım evet fiyatlar pahalı ama 10 ya da 12 yıl kırılma çatlama vs ye karsı garantisi varmıs

  • Senem ciğim,
    Mikrodalga kapları var ama fırına girmiyor ne yazık ki 🙁 Ben son ürünlerini takip edemedim, acaba fırın için de çıkardılar mı bilemiyorum, araştırmak gerek.
    Sevgilerimle…

  • Sevgili Senem,
    Siteyi ziyaretin ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
    Tupperware ile tanıştığımdan beri ürünlerini kullanıyorum. Fiyatı biraz pahalı ama bazıları benim için vazgeçilmez:) Salatalık malzemelerini, daha çok marulu yıkayıp, kuruttuktan sonra şeffaf görünüşlü lacivert kapaklı bir tupperware kabım var, onda saklıyorum. Kod numarasını hatırlayamıyorum, evde kitapçığı var ama ben şu anda evden çok uzaktayım:) Sakladığın kabın aynı olmasına gerek yok, bütün tupperware kaplar aynı işi görebilir. Büyük boy olanı almanı tavsiye ederim. Bu arada tupperware ‘ in internet sitesi var, oraya da bakabilirsin.
    Görüşmek üzere, sevgilerimle…

  • Senem

    pardon bir soru daha, bu markanın ürünleri acaba fırına vs de giriyor mu? yani özel bir malzemeden anladıgım kadarıyla?

  • Senem

    merhaba
    siteniz çok güzel tarifleriniz çok harika ve siz çok özenli ve zarif bir insansınız bence..Öğrenmek istediğim birşey var.
    salata suyunu süzen değil de, saklama kabı olarak kullandıgınız tupperwear kabın bir ismi var mı? yani bu markayı cok gordum ama tam olarak ne ıse yaradıgını bılmıyorum
    bizim buzdolabı en dusuk derecede normal buzdolabı gözünde bile herseyı donduruyor acaba bu marka sebzelerimizi biraz olsun koruyabilir mi soguktan ?
    kabın tam adı, ya da kodu vs var mı?
    teşekkürler sevgiler

  • Nilü cüm,
    Herkese şiddetle tavsiye ediyorum, ben yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum, sevgilerimle…

  • Markette defalarca almaya niyet edip almadığım bir ürün. geçenlerde aldım. gerçekten kullanışlı

  • Çiğdem ciğim,
    Mutfakta en çok işime yarayan araçlardan biri bu kurutucu. Çünkü marullar kısmen topraklı, ıslak vb. oluyor ve o şekilde buzdolabına koymak ciddi sorun oluyordu, yıkasak bu kez de çok çabuk bozuluyordu, dışarıda bıraksak buruşuyordu:( İşte tüm bu sorunları ortadan kaldıran harika bişey bu:)) Ben ıspanakları aldığımda hiç bekletmeden pişirmeyi tercih ediyorum, ama bazen yapraklarını börek için ayırdığımda hemen börek yapmak mümkün olmayabiliyor, o zaman yaprakları yıkayıp, kurutup yine tupperware kaba koyuyorum ve rahatlıkla bir hafta aynı canlılıkta kalıyor. Tabi o kadar bekletmiyorum yine de:))
    Sevgilerimle, hayırlı cumalar arkadaşım…

  • çiğdem

    Mineciğim bu sebze kurutucu konusunda benimle hemfikir olan çok arkadaş varmış baksana..Bende gerekli görmemiştim ama kötü olup attığım marulları hatırladıkça bu da alınacaklar listesine eklendi.Bu kolaylığı paylaştığın için teşekkürler

  • çok teşekkürler yardımların için Mine, sevgiyle kal…

  • Feriha Ablacım,
    Tam da aklımdan geçiyordunuz, bu kadar olur:)))
    Sevgilerimle…

  • S A,BEN DE GEREKSİZ GÖRENLERDEN İDİM:) GEÇEN HAFTA BURSA DAN ALDIM ALLAH KULLANMAYI NASİP ETSİN,HAYIRLI CUMALAR GÜZEL KARDEŞİM

  • Özlem cim,
    İlk gördüğümde ben de aynı şekilde düşünmüştüm, alışınca ve kolaylığını yaşayınca vazgeçilmez bir araç oluyor. Sevgilerimle…

  • Sevgili Hilal,
    Öncelikle sebze kurutucunu iyi günlerde kullan inş. Kapağın üzerindeki mavi düğme, kurutucu çalışırken istediğin zaman durdurmak için. Kurutucunun içindeki delikli sepeti çıkarıp kapağı ile kullandığında saklama kabı görevini de görmüş olur. Ben marulları saklamak için başka bir kap kullandığım için bu ayrıntıyı siteye eklemeyi unutmuşum:)
    Sevgilerimle…

  • Mine Ablacığım Hilal ablama bugün resimdeki ürünün aynısından geldi, rengi bile aynı =) Nasıl tevafuk oldu, şaşırdım siteyi açıp görünce. Ben daha evvel bu sebze kurutucuyu markette görmüş ama açıkçası ne gerek var, boşuna yer kaplar diye düşünmüştüm. Demek işleri çok kolaylaştırıyor. Bunu öğrendiğim iyi oldu.

    Mim cevapları için çok teşekkürler. Merak ediyordum doğrusu =) Hakkımda yazdığın güzel düşünceler için de ayrıca teşekkür ederim. Mahcup oldum ;; Birbirimize sevgimiz Allah (cc) için. Allah sevgimizi daim etsin.

  • Sevgili Mine merhaba;

    Tevafuk bu ya, şu an aynı ürün yanımda ve üzerindeki o çevirme kulpunun yanındaki basma düğmesi ne işe yarıyor ben anlayamadım. Bir de sanırım diğer kapağı kapattığımızda saklama kabı olabiliyor öyle değil mi?

  • hep almaya gittim ama hep son anda gereksiz diye vazgeçip eve gelince pişmanlık yaşayanlardanım. ama tavsiyen üzerine bu sefer almadan çıkmayacağım.

  • Derya cığım,
    Sebze kurutucuyu marketlerde bulabilirsin ama kuruttuğun sebzeleri içinde uzun süre taze tutacağın kapaklı bir kabı tupperware dışında bulabilir misin bilmiyorum, ya da işe yarar mı? Tupperware konusunda bilgin varsa, sağlıklı ve özel ürünler olduğunu bilirsin. Tek kötü tarafı fiyatı oldukça pahalı:( Ama işe yarıyor ve uzun yıllar kullanabiliyorsun.
    Sevgilerimle…

  • Cahide ciğim,
    Mutfakta işleri kolaylaştırıp, israfı da önlüyor, tavsiye ederim, sevgilerimle…

  • Minecim günaydın teknoloji ilerledikçe özellikle benim gibi çalışan hemde ev hanımı olan bayanların imdadına yetişecek harika ürünler çıkıyor.Bende en kısa zamanda alıcam inşallah bir türlü kısmet olmadı sevgiler…

  • Mineciğim bu çok güzel bir fikir.Bende hep düşünmüşümdür bu aleti fakat mutfakta çok kalabalığı sevmeyen biriyim.Birde çok taşındığımız için taşınmalarda sorun oluyor 🙁

    Yerleşik evim olunca mutlaka almak isterim 🙂
    Fikir için teşekkürler canım…

Bir cevap yazın