Zeytinyağlı Taze Fasulye

       

zeytinyağlı taze fasulye

        Bizim evde yaz sofralarının vazgeçilmez bir yemeğidir taze fasulye… Genellikle zeytinyağlı pişiriyorum, bazen de küçük top köfteli yapıyorum. Çocuklar, kıymalı yemek yerine köfteli yemeği her zaman tercih ediyorlar. Brüksel lahanasını ve karnabahar yemeğini daha önce köfteli yapmış ve tarifini paylaşmıştım.

        Taze fasulye için söylenebilecek püf noktalar;

        Eğer taze fasulyeler çok körpe değilse, kenarlarını incecik kesip çıkarmanızı önerebilirim.

        Ben ilk önce taze fasulyeleri yıkıyorum, sonra istediğim boyutta doğruyorum.

        Yemeğin içine biraz da içlenmiş taze fasulyenin tanelerinden ilave ettiğinizde lezzeti bir kat daha artıyor.

        Taze fasulye pişirirken düdüklü tencere kullanmak hem zamandan tasarruf etmemi sağlıyor, hem de daha az su ilavesi ile ve kendi suyunda pişmiş harika bir yemek ortaya çıkıyor.

        Biraz şeker ilavesi taze fasulyeyi daha da lezzetli yapıyor.

        Malzemeler

        Yarım kilo taze fasulye

        1 büyük soğan

        2 büyük domates

        1 tatlı kaşığı tozşeker

        Tuz

        Zeytinyağı

        Uygulama

        Taze fasulye düdüklü tencerede yapıldığı zaman, yapımı en kolay yemekler sıralamasında sanırım başı çeker. Bu kadar kolay ve lezzetli bir yemek seçeneğini değerlendirmek için, mevsiminde ben her hafta pişiriyorum.

        1. Yöntem

        Düdüklü tencereye doğranmış soğanı koyarak zeytinyağı ilave ediyor ve çok az kavuruyorum, bu arada bir tatlı kaşığı şekeri ilave ediyorum.

        Domatesleri küp doğrayarak ilave ediyorum, sadece birkaç kez çevirip, fasulyeleri üzerine ekliyorum. Yaklaşık yarım su bardağı sıcak su ilave ediyorum. Kullandığınız domatesler çok sulu ise biraz daha az su ilave edebilirsiniz, ya da yemeğin suyuna ekmeği banmak istiyorum derseniz, bu kez de su miktarını biraz artırın.

        Buhar çıktıktan sonra, ocağın ısısını azaltarak 10-12 dakika pişiriyorum.

        Tuzu piştikten sonra ilave ediyorum. Servisten önce yemek ılıkken üzerine biraz daha zeytinyağı gezdiriyorum.(isteğe bağlı)

        2. Yöntem

        Bu pişirme şekli diğerine göre daha kolay 🙂

        Düdüklü tencereye bütün malzemeleri kat kat koyuyorum. Yani en alta doğranmış soğanların bir kısmını, biraz doğranmış domates, ayıklanıp doğranmış taze fasulyelerin yarısı ile bir kat oluşuyor, kalan malzemeleri de aynı şekilde tencereye yerleştirdikten sonra zeytinyağını ilave ediyorum, su ilave ediyorum ve tencerenin kapağını kapatarak, buhar çıktıktan sonra ısıyı azaltıp 10-12 dakika pişiriyorum.

        Tuzu piştikten sonra ilave ediyorum.

3 yorum

Bir cevap yazın