Buharda Pişmiş Somon Balığı

       Çocukların sağlıklı beslenmesinde, balığın çok önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Uzmanlar haftada 2 kere balık tüketmemizi öneriyor.

       Özellikle çocuklara, genel gelişimin yanı sıra beyin gelişimi için de balık yedirilmesi gerekiyor, beyin yapısının büyük kısmı yağ dokusundan oluştuğu için, çocuk beslenmesinde yağ içerikli gıdalar çok önemli.

       Soğuk su balıklarında bol miktarda bulunan omega 3 ve omega 6 yağ asitleri beyindeki sinir hücrelerinin büyüme ve gelişmesinde büyük rol oynuyor. Ayrıca beyin gelişimi anne karnında başladığı için, bebeğin gelişimi ve anne sağlığı için mutlaka balık tüketmek gerekiyor.

       Mümkün olduğunca balığa sofralarımızda çok yer vermeli ve çocuklarımıza balığı sevdirmenin yollarını aramalıyız. Özellikle somon, uskumru, ton balığı, sardalye gibi balıklar omega 3 yönünden oldukça zengin. Ben de ton balığını ve somonu biraz da pratik olduğu ve bol miktarda omega 3 bulundurduğu için daha çok kullanıyorum.

       Somon balığı hakkında çok ilginç bilgilere ve balığın faydalarına buradan ulaşabilirsiniz.

       Malzemeler

       1-2 parça somon fileto

       Zeytinyağı

       Biraz limon suyu

       Tuz

       1-2 dal maydanoz

       Yanında

       Pirinç pilavı

       Domates

       Uygulama

       Somon balığı pişirme tarifleri içinde suda haşlamayı görünce, suda haşlamak yerine buharda pişirmek daha sağlıklı olur düşüncesiyle işe koyuldum. Somon filetolarını kuşbaşı doğradım ve buharda pişirme aparatının içine yerleştirdim. Yaklaşık 15 dakikada harika bir şekilde piştiler, adeta lokum gibi oldular.

       Buharda pişmiş olmalarına rağmen balığın yağının alttaki kaynayan suya da geçtiğini görünce atmaya kıyamadım, balık çorbası yapmak üzere bir kenara ayırdım. Özellikle yiyecek israfına hiç dayanamam.  

       Pişen balıkları bir kâseye alarak, zeytinyağı, limon suyu ve tuzdan oluşan sosla buluşturdum. Güzelce karıştırıp servis tabağına aldım. Üzerine incecik kıyılmış maydanoz ilave ettim. Yanında domates ve pirinç pilavı ile beraber servise hazırladım. Oğlum, çok fazla nazlanmadan balıkları afiyetle yedi.

Bir cevap yazın