Bahçede Yaz Sebzeleri

börülce

Bahçede hayat büyük bir hızla ve ahenkle, mükemmel bir şekilde devam ediyor. Baharda ekilen küçük fideler ve tohumlar büyüdü, çiçeklendi… Şimdi bütün gayretle dallarındaki meyveleri, sebzeleri olgunlaştırmak için çabalıyorlar. Bazen onlara ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Bir gün toplamayı unutsak, kabaklar büyüyor, bamyalar kartlaşıyor.

uzun kabak

bamya

Bizim katkımızın sadece fideleri dikip, gerektiğinde sulamak olduğu, harika bir düzen bu. Üstelik yaprakları ve kendi hal dilleriyle Yüce Mevla yı CC. tesbih etmeyi de unutmuyorlar.

siyak kabak

Hepsini çok seviyor, hayranlıkla izliyor, bakımını yapıyor ve toprağın bu bereketi karşısında yürekten şükrediyoruz.

börülce

fasulye çiçeği

Dünyada bir milyondan fazla bitki türü içinde daha adını bile bilmediğimiz, tadına bakmadığımız binlercesi var. Bunlarda sergilenen ince hikmetlerin, harika sanatların hiç biri hakkında fikir sahibi değiliz. Bitkileri konu alan kitapları okumaya kalksak, ömrümüz kifayet etmez. Bu kadar kitabı hayalen bile okumamıza imkân yok. Aramızda binlerce perde var.

fasulyeler

kırmızı erik

biber

3 yorum

  • Bilmeyi bilmeden, kendimzi bilmeden daha, Kendini bildiren SENsin bize.Ruhumuza üfledin ruhundan, aşkını üfledin.. Şekil verdin şekle sığmayan o sonsuz güzelliğinle ve kalbimizi verdin.Evet kalbimizi!
    Yeter dedin.Bu kuluma yalnız bu kalbi yeter.Onunla yürüyecek, onunla koşacak,onunla konuşacak ve hatta onunla görecek ve bu kalp öyle bir kalptir ki O kalpte yalnız ben olacağım, yere ğöğe sığmam,kulumun gönlüne sığarım.
    Varlığında yok olduğumuz, varlığında kaybolduğumuz, varlığında kendimizi bulduğumuzsun,
    Bir değil, bin ömrümüz dahi olsa, bir gözümüzün şükrünü bile veremeyecekse eğer, yaptıklarımız ve yapacaklarımız, Söyle bize Ya Rabbi,
    Ya biz bu gönlün şükrünü SANA nasıl verelim?
    Her bir amel-i salih ve her bir harf-i Kuran’ın sevabının sonsuz kere katmerleneceği
    ”Bu kutlu gecede,derin şükr ve kalbi muhabbetlerle buluşmak,yeniden doğabilmek,rahmet ve bereket pınarından bolca nasiplenebilmek duası ile”

    Kandiliniz Kutlu Olsun gülüm..

    (Subhanallah,bahçe harika!)

  • Mihriban cığım,
    Bahçede benim çok fazla emeğim yok 🙁 Annem ve babam çok meraklı, onlar yapıyor ya da yaptırıyor, bana yetişen sebzeleri toplaması ve fotoğraflaması kalıyor:) Sevgilerimle…

  • MasaAllah bahçen çok guzel canim,hersey duzenli ve tertipli bir sekilde dikilmis,uzun kabagi çok severim eksili yemegini yapariz dogme pilaviyla birlikte hmmm canim istedi simdi ama annem derin dondurucuda saklayacak ekimde gittigimde yerim insaAllah,aradaki semiz otlarida gel beni topla diyor,
    ellerine,kadrajina saglik canim,mevsim mevsim bahçe resimlerini bekliyorum artik ; )
    Berat kandilin simdiden mubarek olsun,Rabbim berat’ini sagdan alanlardan eylesin insaAllah,
    selametle kal canim…

Bir cevap yazın