Çilek Reçeli Tarifi

En sevdiğiniz meyve nedir diye sorduklarında; ilk aklıma gelen,muhteşem kırmızı rengi ve nefis aromasıyla çilek olurdu herhalde 🙂  Çilek reçeli ve çilek marmelatına da bayılırım. Bir türlü gözüm doymaz, söz konusu çilek olduğunda, bahçede çilek yetişmediği yıllarda kasa ile de aldığım olmuştur fiyatına hiç aldırmadan (çilek kasaları küçük oluyor arkadaşlar, 3-4 kiloluk sanırım )

Devamını Oku

Kıymalı Biber Dolması

Vazgeçemediğimiz bir yaz yemeği, kıymalı biber dolması. Nedense çocuklar çok sevmiyor, sanırım biberlerin kabukları ile ilgili bir sorun.

Farklı türde bir sürü dolmalık biber var, benim en sevdiğim ince kabuklu ve küçük boy dolmalık biberler ama her zaman bulmak mümkün olmuyor. İnce kabuklu biberler piştiğinde, biberin kabuğu yenilirken hiç belli olmuyor. Kalın kabuklu biberler denk gelmişse, son çare biberin kabuğunu ayırmak oluyor ne yazık ki 🙁

Devamını Oku

Mantar Sote (Melki Mantarından)



Bu yıl sonbahar da yağan yağmurların çok olması ve havaların ılık geçmesi nedeniyle ormanda, dağda bayırda mantarlar coşmuş. Hatta artık zamanı geçiyor bile! Daha önce mantarlı elde açma börek tarifi vermiştim şimdi de sırada melki mantarından sote var.

Doğal olarak yetişen her bitkiye, sebzeye bayılıyorum. Şu an ne yetişmişse, bize ne sunulmuşsa, bizim için ideal olan budur! Diye düşünürüm. Kışın yeşil kabak aramaya, patlıcan yemeği diye ısrar etmeye gerek yok. Dondurucular sayesinde bunun bile çaresi ve kolaylığı bulunduktan sonra, serada yetişen mevsim dışı sebze ve meyvelere hiç bakmam bile !

Devamını Oku

Somon Balıklı Makarna

Bir makarnayı en güzel ve besleyici nasıl pişirebilirim sorusuna cevap ararken bulunan bir tarif, somon balıklı makarna. Özellikle evde küçük ve yemek yemekte nazlanan bir yaramaz minik varsa, hem balığı hem de makarnayı beraber yedirerek dengeli bir öğün oluşturabilir ve bazen çocuk menülerinin ne kadar da lezzetli olduğunu düşünerek, geri kalan makarnadan siz de afiyetle nasibinizi alabilirsiniz.

Devamını Oku

Kandil Simidi

Pastanedeki kuru pastaların tadını çok sevmenize rağmen, benim gibi, acaba nasıl yapılıyor, içine ne konuluyor diye düşünüp alamıyorsanız, bu tarifi sakın kaçırmayın derim… Yıllardır tuzlu simit diye de tabir edilen bu kuru pastalardan yapardım ama bir türlü istediğim gibi olmazdı.

Devamını Oku

Karnabahar Salatası

Bizim evde karnabaharın en çok salatası ve beşamel sosla fırında yapılan yemeği seviliyor. Sebzelere mutfağımızda daha çok yer vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Sanki onlar hep ikinci sırada kalmış.

Yemek davetlerinde hiç karnabahar yemeği ikram ettiğiniz oldu mu? Ya da ıspanak? Açık söylemek gerekirse ben ikram etmedim; her ne kadar bütün sebzeleri sevsem ve mutfağımda sıklıkla pişirsem de,  sebzelerin hak ettikleri yerde olmadığını düşünüyorum. Oysa ıspanak; tüketim açısından Amerika da başı çekiyormuş. Çiğ olarak, salatası yapılarak tüketildiğini okudum! sebzeler, ne kadar taze ve çiğ yenirse faydaları da o kadar çok oluyor.

Devamını Oku

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Doğup büyüdüğümüz, yaşadığımız yer Mustafakemalpaşa olunca tatlı konusunda yazacak pek çok şey oluyor. Aslında tatlının gerçek adı Kemalpaşa Peynir tatlısı.Çünkü taze peynirden yapılıyor. Yaşadığımız bölge her açıdan çok zengin. Verimli sulak ovalara sahip olduğu gibi ürünleri işleyen fabrikalara da sahip. Öteden beri hayvancılık da yapılıyor. Neredeyse her köyde süthaneler, peynir üreten kooperatifler var.

Devamını Oku

Kemalpaşa Peynir Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, yüzlerce yıldır, Bursa’nınMustafakemalpaşa ilçesinde, küçük süthanelerde üretilmeye başlanan ve eski adı Kirmastı olan Mustafakemalpaşa ilçesine ait bir tatlı çeşididir. Bir başka yerden Mustafakemalpaşa’ya gelmemiş, tamamen bu ilçede bulunmuştur. Günümüzde de, sadece Mustafakemalpaşa ilçesinde üretilmektedir.

Devamını Oku