Böğürtlen

 

Bahçedeki ilk aşı (kültür) böğürtlen fidesini birkaç yıl önce ektik. Aşı böğürtlen yabanisine oranla dikensiz ve çok daha büyük oluyor, ama biraz ekşi ne yazık ki. Ekilen fidenin dibinden her yıl yeni fideler çıktı, onları alıp başka yerlere diktik, isteyen arkadaşlara verdik, kısaca o kadar sorunsuz ve rahat büyüyüp gelişti ki, şimdi bahçede birçok böğürtlen fidesi var.

Devamını Oku

Davulga Meyvesi Ve Kolay Kremalı Pasta



Birkaç yıl önce keşfetmiştik; kasım ayı başlarında Su uçtu şelalesine giden köy yollarında davulga meyveleri oluyor. Ormanda yetişen bu kırmızı göz alıcı meyvelerin tadı da çok güzel, doğal olarak yetişmesi ayrı bir özellik, şifa niyetine diyerek bir iki tane yedikten sonra, daldaki bütün davulgaları toplamak, bununla da yetinmeyip, ormanda davulga keşfine çıkmak, işten bile değil 🙂

Devamını Oku

Böğürtlen Reçeli

Ev yapımı yabani böğürtlen reçelinden daha güzel ne olabilir acaba 🙂  Benim gibi böğürtlen hastası biri için hiçbir şey 🙂

Bahçedeki böğürtlenler yetmedi! Sanırım eşim böyle düşünüyor. Bazı şeyleri erkeklerin anlaması imkânsız… Oysa bahçedeki böğürtlenleri daha çok böğürtlen suyu yapmak için kullandım, ayrıca onlar reçel yapmak için oldukça büyük ve geçen yılki gözlemlerime göre yabani böğürtlen reçeli daha çok seviliyor bizim evde.

Devamını Oku

Suuçtu Şelalesi

Suuçtu Şelalesi gezmeye, görmeye değecek kadar güzel bir tabiat harikası. Hava ne kadar sıcak olursa olsun, şelaleye yakın piknik alanı; her zaman serin ve yaşlı kayın ormanı sayesinde, güneş ışıklarının sadece yaprakları okşadığı, minik dokunuşlarla ancak size ulaşabildiği kuytu bir köşe…

Devamını Oku