Vişneli Yaş Pasta

 

         Kremalı pastalara kim hayır diyebilir? Diyet yapanlar, şeker hastalığı olanlar, pasta sevmeyen küçük azınlığa dâhil olanlar… İlk aklıma gelenler bunlar; bir de benim gibi dışarıda bilmediği yerlerden pasta ya da yiyecek herhangi bir şey alamayanlar var. Kabul günlerimizin vazgeçilmez lezzetlerinden Diyet yapanlar, harika bir pasta karşısında acaba diyetlerini unutur mu?

         Çok sevgili halamın kabul günü için, kremalı ve vişneli yaş pasta yapıyorum bugün. Kremalı pastalar kabul günlerinin vazgeçilmez lezzeti olunca ve hafta sonu çocuklar için yaptığım pasta çok beğenilince, büyük bir zevkle tekrar işe koyuldum.

         Hafif ve lezzetli bir pastaya hayır demek gerçekten zor. Eğer hazır pandispanya ve pasta, yaş pasta yapmak en fazla yarım saatinizi alacaktır. Sadece süsleme için hayal gücünüzü kullanmanız yeterli.

      Daha önce tarifini verdiğim nefis vişneli cheesecake tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

        Malzemeler

        5 yumurta

        1 su bardağı şeker

        1 su bardağı un

        100 ml ılık su

        Kreması

        500 ml. süt

        2 çorba kaşığı un

        1 çorba kaşığı nişasta

        5 çorba kaşığı şeker

        Yarım paket süt kreması

       Üzerine süslemek için

       Yarım paket süt kreması

       1 çorba kaşığı pudra şekeri

       Vişne

       Çikolata

        Damla çikolata

        Uygulama

        Pastanın önce pandispanyasını hazırlamak istiyorum, önceden buzdolabından çıkardığım ve oda ısısına gelen yumurtaların sarılarını ve aklarını iki farklı kaba alıyorum. Yumurta akına bir fiske tuz atarak çırpmaya başlıyorum. Yumuşak tepecikler oluşunca, bir yandan mikserle çırparken yavaş yavaş şekeri ilave ediyorum. Sert bir doku elde edene kadar çırpmaya devam ediyorum.

        Yumurta sarılarını da mikserle 5-6 dakika çırparak, ılık suyu ilave ediyorum. Un ve kabartma tozunu karıştırarak ve eleyerek yumurta sarılarına ekliyorum. Güzelce hiç pütür kalmayana kadar çırpıyorum.

        Her iki karışımı yavaşça buluşturuyorum. Karışımın sönmemesine dikkat ediyorum.26 cm. lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirerek 170c ısıdaki fırında pişiriyorum. İlk 20 dakika kek kabarırken fırının kapağını açmanızı hiç tavsiye etmem.

        Pandispanya pişerken kremayı yapmak istiyorum. Sütün bir bardağını ayırarak içine unu, nişastayı koyup karıştırıyorum. Böylece pütür oluşmuyor ve krema çok güzel oluyor. Diğer tarafta geri kalan süt ve şeker ısınınca bardaktaki karışımı ilave ediyorum. Devamlı karıştırarak pişiriyorum. Kremayı mümkünse önceden yaparsanız çok daha kısa sürede pastayı hazırlayabilirsiniz, çünkü kremanın çok iyi soğuması gerekiyor pastaya uygulamak ve süt kreması ile karıştırmak için. Pişen kremayı buz gibi olana kadar soğumasını bekliyorum. Süt kremasını da birkaç dakika dondurucuda bekletip sonra mikserle koyulaşana kadar çırpıyorum ve soğuyan kremaya ilave ediyorum. Böylece çok hafif ve lezzetli bir ev kreması elde ediyorum.

        Pandispanya pişip soğuyunca ortadan ikiye ya da üçe kesiyorum. Yarım su bardağı şekerli soğuk süt ile hafifçe ıslatıp arasına kremayı döküyorum, kremanın üzerine damla çikolata serpiyorum. Diğer kek katını üstüne kapatıp kalan krema ile kaplıyorum.

        Üzerini süslemek için sadece biraz pudra şekeri ilave edilmiş ve çırpılmış süt kreması kullanacağım. Bunu uygulamak için pastanın üzerindeki kremanın biraz sertleşip donması gerekiyor, yoksa süt kreması ile karışabilir. Bunun için çok beklemek istemiyorsam pastayı dondurucuda üstteki kreması sertleşene kadar bekletiyorum. Sonra krema pompasına koyduğum krema ile üzerini süslüyorum. Süslemede dondurucudan çıkardığım vişneler ve çikolata rendesi bana çok yardımcı oluyor.

        Anlatması uzun, yapımı biraz vakit alıyor ama sonuç mükemmel olunca tüm yorgunluklar unutuluyor. İnş. Pastanın sahibi de memnun olur ve arkadaşlarına gönül rahatlığı ile ikram edebilir.

 

Bir cevap yazın