Kış Sebzeleri Çorbası

        

Özellikle çocuklar için çok besleyici ve lezzeti mükemmel bir çorba; sebze çorbası…Birçok sebzeyi böylece anlamadan yediklerinde; annelerin ne kadar mutlu olduğunu bir düşününJSizin de anne olduktan sonra mutluluk kavramınız değişti mi? Sebze çorbasını yedirdikten sonra siz de benim gibi içinizden “yaşasın” diyor musunuz?

Yazın yaz sebzeleri ile kışın da kış sebzeleri ile yapımı çok kolay olan bu çorbanın tarifine geçmeden önce, tüm annelerin çocukları ile sağlıklı ve mutlu günler geçirmesini, ümit    ettiklerine  kavuşmalarını, korktuklarından her daim emin olmalarını anne kalbiyle diliyorum…

Sebze çorbasında herhangi bir sebzenin tadının baskın olmasını istemiyorsanız, hepsini aynı oranlarda koymaya dikkat edin, o sırada evde hangileri varsa onlarla yapın, tariflere birebir sadık kalınacak diye bir kural yok; hem böylece her seferinde farklı lezzette çorbalar yapmak mümkün olur.

Ben bütün yemekleri az yaptığım gibi( çünkü daha sonra ısıtılıp yenmesini tercih etmiyorum, buna rağmen az bir şey kaldıysa da onu ben yerimJ kimseye yedirmem…)çorbayı da az yapıyorum.Siz miktarı belirlerken evdeki kişi sayısını dikkate alın, reklamlardaki gibi “yine mi bamya” eleştirisine maruz kalmayınJ

Malzemeler

1 adet pırasa ( çok büyükse yarım bile olabilir) 

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet soğan

2-3 adet yerelması (isterseniz)

1 yemek kaşığı un

Tereyağ yada sıvıyağ

Yapılışı

        Bütün sebzeler yıkanıp doğranarak tencereye alınır.

Tencereye sebzelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su konur.Bu suyu çorbada kullanacağımız için biraz fazla olması  avantaj, az su koyarsanız sebzeler pişene kadar bir miktar daha azalacaktır.

Sebzeler pişirildikten sonra el blenderi yada robotla sebzeler püre haline getirilir.

Çorba yapılacak tencereye tereyağı koyup eritilir,çok az da sıvıyağ konursa tereyağın yanması önlenmiş olur, un ilave edilip hafif pembeleşene kadar kavrulur.

Unun topaklanması un çok olup, yağ az olduğu durumlarda karşımıza çıkar.Yağ miktarını belirlerken  bunu göz önüne almanızı öneririm.

Eğer sebze püresi boza kıvamında ise , tencereye püreyi koymadan önce, una iki su bardağı kadar su ilave edip unun suyla bütünleşmesi ve kıvam alması beklenir.

Sebze püresi de tencereye alınarak hepsi karıştırılır, bu arada tuz ilave edilir. Birkaç dakika kaynadıktan sonra servise hazırdır.

Fotoğrafta görülen gül biberler bizim bahçenin ürünü, hafif de acılı, yeşilken sirkeli biber yapılıp o şekilde de tüketiliyor.Eğer bahçeniz varsa ve yetiştirmek isterseniz az da olsa size tohumlarından gönderebilirim.

Bir cevap yazın